Languedoc Roussillon Midi Pyrenees - nova tura

Vjerujemo da ste već posjetili Pariz, Bordeaux i okolicu, Nicu, Cannes, Provansu ili možda Normandiju, ali željeli bismo vam predstaviti i regiju Languedoc Roussillon Midi Pyrenees koja pruža poseban autentični doživljaj Francuske.

Regija je nastala spajanjem 2 regije Languedoc Roussillon i Midi Pyrenees 1.1.2016. godine i prostire se na površini većoj od 72.000 km2, na istoku uz Sredozemno more, a na jugu planinski lanci čine prirodnu granicu prema Španjolskoj. Planinski vrhuncis panoramskom žičarom Pic du Midi, klanci, visoravni, rijeke Ariège, Aveyron, Gers, Haute-Garonne, Lot, Tarn i Tarn-et-Garonne, čarobne spilje Padirac i spilje u Ariègu koje pričaju priču o životu Homo sapiensa, vinogradi pokrajine Gaillac i Armagnac, mala gospodarstva koja proizvode vrhunske lokalne proizvode među kojima su i poznate rukavice kuće Fabres, privlače brojne ljubitelje prirode, zimskih sportova, bicikliste, planinare i gastronome tijekom cijele godine.

Ova regija burne prošlosti obilježena križarskim ratovima i progonom Katara o čemu svjedoče mnogobrojni dvorci od kojih su među poznatijima Montségur i Carcassonne, također je poznata i po mjestima koja obilaze brojni hodočasnici od Rocamadoura, Lourdea do Conquesa, Toulousea i Saint-Bertrand de Commingesa koji se nalaze na putu do Santiago de Compostelle. Nezaobilazna mjesta tijekom obilaska regije su šarmantan gradić Albi na rijeci Tarn, rodni grad slikara Toulouse-Lautreca čija se djela danas čuvaju u muzeju uz impozantnu Katedralu sv. Cecilije, te gradić Montauban, rodno mjesto slikara Jean Auguste Dominique Ingresa, srednjevjekovni gradovi Cordes sur Ciel, La Couvertoirade, Cahors, St.-Cirq-Lapopie...

I moderno doba obilježilo je ovu regiju pa je tu smješteno i glavno sjedište Airbusa u Toulousu od kuda su poletili i prvi Airbus A380 i Concorde koji možete razgledati u novootvorenom muzeju Aeroscopia, ljubitelji sporta sigurno znaju da je ovdje i sjedište jedne od najboljih europskih rugby momčadi, a u blizini gradića Millau izgrađen je i najveći vijadukt u Europi - Viaduc du Millau dugačak 2.460m i visok 343m.

Languedoc Rousillon Midi Pyrenees pruža posjetiteljima vrhunsku gastronomsku gozbu od lokalnih proizvoda, od guščje jetre, tartufa, kozjeg sira iz Rocamadoura, janjetine iz Quercya, cassouleta (lokalno jelo od graha), aligota (pire od krumpira sa sirom), garburea (juha od zelja s confiom od guske) do raznih ukusnih deserta, popraćenu bijelim, rose ili crnim vinom ili poznatim Armagnac konjakom. 

Do ove prekrasne regije možete stići za 4 sata brzim vlakom ili za 1 sat avionom iz Pariza do Toulousea ili Montpelliera. Također je moguće doći i vlakom ili autobusom iz Barcelone, a dalje u razgledavanje možete prema našim prijedlozima rent-a-carom, možete se pridružiti manjoj grupi ili vam možemo organizirati privatni obilazak. Ako želite na malo drugačiji način otkiti ovu regiju uputite se na putovanje brodom po Canal du Midi, 360km dugačkim kanalom koji se proteže od Toulousea do sredozemne luke Sete i pod zaštitom je UNESCO-a.

 

Pošaljite nam upit

Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije tražene usluge, a koristit će se i za daljnju međusobnu komunikaciju. Putovanja se obvezuju da neće osobne podatke putnika iznijeti iz zemlje ili dati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge.

Putnik izjavljuje dada se njeni njegovi osobni podaci koriste radi obavijesti o ponudama i marketinškim akcijama Putovanja.

Pošalji